Biografie

Monique

Monique de Rooij begon op 7 jarige leeftijd met slagwerk lessen bij Cees Schrijver. Bij fanfare Euphonia uit Goes
Na 2 jaar besloot Monique om ook bugel te gaan spelen. Ze kreeg les op de Zeeuwse Muziekschool.
Na het C-examen op de bugel ging Monique toelatingsexamen doen op het Brabants Conservatorium om in de vooropleiding te komen. Toen verruilde ze de bugel voor trompet en ging iedere week bij Theo Wolters (Koninklijk Concertgebouw Orkest) op les.
Na haar HAVO opleiding begon ze in 1993 met de voltijds vakopleiding en in 1998 behaalde ze haar Docerend Musicus examen met een 8. Ze besloot verder te gaan met de 2e fase (Uitvoerend Musicus), wat ze in 2000 met een 8,5 behaalde.
Tijdens en na haar studie remplaceerde Monique bij diverse professionele orkesten, zoals Het Brabants Orkest, Promenade Orkest Randstedelijk Begeleidings Orkest en Trompetter Korps Bereden Wapens.
In 1995 en 1996 speelde Monique als remplacant bij het Nationaal Jeugd Orkest. Waar ze in 1998 aangenomen is als tutti trompettiste. Dit heeft ze 2 seizoenen gedaan.

Monique volgde ook lessen bij: Theo Mertens, Mattias Hoffs, Pierre Tibout, Bo Nillson, Allen Vizzutti, Frank van der Poel en Peter Masseurs.

Sinds mei 2003 is Monique verbonden als trompettiste aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook maakt zij deel uit van 2 ensembles van de Marinierskapel namelijk het koperkwintet Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet (MAR V) en het Dansorkest.

Verder werkzaamheden naast remplaceren zijn lesgeven en dirigeren. Sinds 2009 heeft Monique thuis een lespraktijk, ze geeft daar koperlessen zowel privé als voor Muziekvereniging Euterpe uit Sint Maartensdijk. Sinds januari 2005 heeft ze haar vader opgevolgd als dirigent van de jeugd van Euterpe. En in februari 2006 is Monique dirigent geworden van de jeugd van Fanfare Accelerando uit haar woonplaats Sint Annaland.

De komende tijd

klik hier om te weten te komen wat ik de komende tijd te doen heb.

Over mij

Om wat meer over mij te weten te komen kunt u navigeren naar Biografie. Of u klikt hier.

Links

Voor links naar bijvoorbeeld verenigingen waar ik les geef of dirigeer kunt u navigeren naar Links. Of u klikt hier.

Contact

Als u contact met mij op wilt nemen kunt u bij Contact mijn gegevens vinden. Of u klikt hier.